top of page

Marimi inele

Mărimi inel femei

 Mărimile obișnuite pentru inelul unei femei sunt 52, 54, 57 (mărimile limită sunt 59 pentru femei cu degete mai groase și mărimea 49 pentru degete mai subțiri).

 

Mărimi inel bărbați

 Mărimile 59, 61 și 63 sunt cele mai obișnuite pentru inelele de bărbați. Mărimile de la 65 la 70 sunt pentru degetele mai groase.

Metode de măsurare

Exista două variante de a stabili cu exactitate toate aceste trei tipuri de mărimi inele. Ambele sunt foarte simple, dar ai nevoie de maximă precizie întrucât vorbim aici doar de diferențe de milimetri.

Acum să discutăm pe rând fiecare metodă!

1. Măsori direct diametrul unui inel pe care deja îl porţi:

Dacă bijuteria e pentru tine, atunci cu siguranță mai ai acasă măcar un inel. Dacă vrei să-l faci cadou, va trebui să obții accesul la un inel de-al persoanei pe degetul căreia va ajunge.

Ce ai nevoie și cum determini această măsura inel? Doar de un instrument de măsurat de precizie, precum o riglă, o ruletă sau chiar un metru de croitorie. Poziționează capătul marcat cu zero la o margine și citește gradația de la cealaltă margine. Asta e tot. În acest fel poți obține mărimi inele foarte precise pentru orice model pe care urmează să ți-l cumperi. 

Dacă alegi aceasta variantă, foarte importante sunt următoarele aspecte:

 • Se va determina diametrul interior al inelului, pentru că acesta este cel înfăşurat în jurul degetului. Există diferite modele de inele mai masive, iar uneori grosimea materialului poate să fie una semnificativă. Astfel, chiar şi un milimetru în plus adăugat la măsurătoare poate face diferenţa dintre un inel care stă bine pe deget şi unul pe care rişti să-l pierzi.

 • Este important să ştii încă de la început pe ce deget vrei să fie purtat. Diametru inelarului diferă de diametrul degetului arătător;

 •  Măsurătoarea trebuie să fie făcută într-un mediu neutru. La ce ne referim prin asta? De exemplu, la frig degetele se pot contracta sau dacă vii după un efort prelungit, fluxul de sânge vascularizează zona degetelor şi acestea se pot umfla. Identifică punctul zero al degetelor tale.

1. Măsori diametrul degetului:

Este o metodă la fel de simplă. Pentru asta ai nevoie de o fâșie subțire de material textil sau de o sfoară, plus un instrument de măsurat. Practic, nu trebuie decât să înfășori această sfoară în jurul degetului și să trasezi câte o linie în dreptul punctelor de început și sfârșit. Lungimea dintre cele două puncte reprezintă diametrul degetului și, prin urmare, diametrul inelului.

Dacă alegi cea de-a doua variantă pentru a afla mărimi inele, trebuie să ţii cont de:

 • Dacă dimensiunea osului este mai mare, trebuie să măsori inclusiv circumferinţa lui. Poți măsura prima dată articulația și apoi baza degetului. Mărimea potrivită va fi între cele două;

 • Mâna pe care o folosești cel mai des are de obicei degetele mai groase. De ceea va trebui să stabilești dacă inelul va fi purtat pe stânga sau pe dreapta înainte de a începe să măsori;

 • Nu strânge prea tare aţa pe care o foloseşti pe post de instrument de măsurat. Aceasta trebuie să se simtă în jurul degetului la fel ca un inel. Dacă este prea strâns, se va simţi un disconfort continuu;

 • Trebuie să ţii aţa cât mai drept şi cele două capete să se suprapună cât mai exact atunci când se închide cercul;

 • Folosindu-te de gradaţia unui instrument fix (riglă, metru textil, ruletă, etc) notează exact valoarea măsurată; dacă ai 4 cm şi o liniuţă, ei bine, liniuţa aia este foarte importantă.

Ce trebuie să reții?

 • Când vorbim de diametrul inelului, ne referim la cel interior, nu la cel exterior;

 • Grosimea inelului poate influența precizia măsurătorii destul de mult, iar asta duce la o măsură inel mai mare decât ar trebui;

 • Indiferent de metoda pe care o alegi, ideal ar fi să repeți măsurătoarea de măcar trei ori pentru mai multă precizie.

 • Dacă, totuși, nu poți avea acces la niciuna din aceste variante, în cazul în care inelul este de dăruit, o idee bună este să începi cu o mărime medie. Ulterior poate fi dus la redimensionat la un bijutier;

 • Nu uita că pentru fiecare deget există mărimi inele diferite.

Tabel marimi inele:

diametru-interior-inel.jpg
circumferinta deget.jpg
bottom of page